Nuair a ithimid arán le giosta, tosaíonn an giosta a théann isteach inár gcuid fola ag méadú agus ag ithe ár vitimíní, riandúile agus próitéiní. Ag an am céanna, excretes sé na táirgí dá ghníomhaíocht saoil - tocsainí, is é sin, parasitizes an giosta inár gcorp. Measaim go bhfuil arán nua-aimseartha ar cheann de na haireagáin is uafásach atá ag an gcine daonna.
Téann an giosta nua-aimseartha isteach sna capsúil glútan le linn bácála. Sa intestine scaoiltear é ó na capsúil seo agus déanann sé damáiste do na seicní múcasacha trí chur isteach ar ghnáth-microflora an intestine. Ina theannta sin, ní hamháin parasitizes sé sa intestines, ach freisin ina chónaí sa plasma fola agus atáirgeadh gan bhac (go príomha trí óga). D'fhéadfadh cineálacha éagsúla nimhithe, galair fhungacha agus díolúine lagaithe a bheith mar thoradh air seo, rud a d'fhéadfadh go leor galair ainsealacha agus próisis meall a bheith mar thoradh air.
Má stopaimid arán nua-aimseartha a ithe le giosta, tar éis 5 bliana ní bhfaighidh muid cealla giosta sa phlasma fola a thuilleadh.
Bis in die 1940er Jahre wurde eine ganz andere Art von Hefe verwendet. Man nannte sie auch «Hopfen». Diese Hefen bekämpfen die menschliche symbiotische Mikroflora nicht (d.h. sie töten die nützlichen Bakterien im Dickdarm nicht ab), aber der Teig geht in etwa einem Tag auf, was den Bäckern nicht passt. Um den Produktionsprozess zu intensivieren, begann man, eine ganz andere Art von Hefe zu verwenden, die offiziell (und das ist eine offene Information) als «bedingt pathogener Mikroorganismus» gilt, d.h. als einer, der unter bestimmten Bedingungen Krankheiten verursacht, was man heute «thermophile Hefe» nennt. Mit einer solchen Hefe geht der Teig in etwa einer Stunde auf.
Is iad na giostaí teirmeafilacha a úsáidtear sa bhácáil aráin inniu ná ANTAGÓISTE NA MICROFLÓIRÍ SIMIBIOTHACHA DAONNA.
Ciallaíonn sé seo go maraíonn táil na giostaí seo na miocróib sa stéig mhór a dteastaíonn uathu de ghnáth vitimíní, aimínaigéid riachtanacha, substaintí úsáideacha atá gníomhach ó thaobh na bitheolaíochta agus go leor substaintí eile atá riachtanach d'fheidhmiú iomlán an chorp daonna a tháirgeadh, is é sin le haghaidh SLÁINTE.
«Hinzu kommt, dass dieses «Brot» ein Kohlenhydrat mit einem hohen glykämischen Index (75) ist und den Insulinspiegel schnell und stark in die Höhe treibt, weil es den Blutzuckerspiegel in die Höhe treibt, was mit der Zeit zu Insulinresistenz, Typ-2-Diabetes, Herz-Kreislauf-Erkrankungen, Krebs (Krebszellen ernähren sich nur von Zucker) und degenerativen Erkrankungen des Gehirns führt. Sie machen uns dick und krank, während gleichzeitig gerade diese Art von Kohlenhydraten in hohem Masse süchtig macht und ein Verlangen nach ihrem ständigen und vermehrten Verzehr hervorruft.»
– PS Stanislavsky